top of page
CivilianAnxiety-63%2520RT_edited_edited.
Pilt 4.png

Hjälp mot oro/ångest

Du är inte ensam, var femte person rapporterar symtom på t.ex. oro, stress eller ångest.

Ångest går under många namn – socialt ångestsyndrom, generellt ångestsyndrom och panikångest, för att nämna några. Oavsett benämning kan oro/ångest orsaka besvär i alla delar av ditt liv.

Om du inte har känt dig som dig själv på sistone, vill återfå ditt självförtroende och föredrar en läkemedelsfri behandling, kan Alpha-Stim vara en lösning för dig.

Personer med oro/ångest kan få hjälp med Alpha-Stim® AID. Produkten är CE-märkt och behandlingen godkänd av FDA i USA.

White background curve.png
Bacground 2.png

Vad är Alpha-Stim?

Alpha-Stim® AID är en mikroströmsbehandling som betecknas CES (Cranial Electrotherapy Stimulation). Alpha-Stim använder låg elektrisk ström för att säkert och effektivt påverka den elektriska balansen i hjärnan och på så vis behandla oro och ångest. Behandlingen påverkar hjärnans alfavågor för att skapa ett tillstånd av avkoppling.

Behandlingen är:

Inte receptbelagd men bör gärna ske i samråd med vårdgivare

Dokumenterat effektiv

Fristående eller kombinerad med annan behandling

Säker, med mycket låg incidens av biverkningar och endast milda sådana

Läkemedelsfri, inte beroendeframkallande och även icke-invasiv

Godkänd av amerikanska FDA

 Enheten är:

Enkel att använda

Kan användas i hemmiljö

CE-märkt

Minskning av oro/ångest

Data 82%.png

83%

Andel som får >50% reduktion av oro/ångest  *1

* Referenser längst ned på sidan

Instruktionsfilmer

Hur man använder Alpha-Stim AID

Alpha-Stim-behandling för oro/ångest, sömnlöshet och
depression.

Ivory bg yellow dot.png

Varför behandla ångest med Alpha-Stim?

Omfattande säkerhetsdokumentation visar få och lindriga biverkningar. Det finns också betydande vetenskapliga bevis för de resultat patienter kan uppnå. Alpha-Stim har visat sig vara effektivt för att varaktigt lindra ångest och kan användas hemma eller på jobbet under så lite som 20 minuter om dagen. De flesta användare märker redan från den första behandlingen en minskning av ångest och en ökad känsla av välbefinnande.

Varje humör och känsla du upplever – inklusive ångest och oro – styrs av elektrokemiska signaler i hjärnan. För att behandla ångest förlitar sig läkarkåren främst på läkemedel för att påverka dessa elektrokemiska signaler.

Men läkemedel är inte den enda vägen till lättnad. En behandling mot ångest skulle kunna fokusera på det elektriska i stället för på det kemiska, och på så vis vara läkemedelsfri, säker och kunna förändra din hjärnas elektriska och elektrokemiska signaler.

CES erbjuder läkemedelsfri behandling mot ångest med endast elektrisk stimulering.

Alpha-Stim använder en mild mikroström som liknar den typ av elektrisk aktivitet som naturligt förekommer i din hjärna för att synkronisera hjärnområden. Mikroströmmarna är små, bara en miljondels amper, och är så skonsamma att de flesta inte ens känner det. Enheten överför en unik vågform genom små elektroder (clips) på dina örsnibbar. Mikroström skickas genom hjärnan och modulerar specifika grupper av nervceller. Detta leder till betydande ångestlättnad och humörnormalisering.

Många patienter utvecklar en tolerans mot medicinering- vilket innebär att de behöver öka dosen läkemedel för att fortsätta få samma effekt. Till skillnad från läkemedel finns inget sätt att utveckla "tolerans" för CES, så det finns aldrig behov av att öka doser.

Däremot är fördelarna med CES kumulativa. Varje behandling bygger vidare på den senaste. Med tiden, allteftersom du upplever längre och längre perioder av lindring från ångest, kan du märka att du behöver använda Alpha-Stim alltmer sällan.

Omfattande säkerhetsdokumentation visar få och lindriga biverkningar. Det finns också betydande vetenskapliga bevis för de resultat du som patient kan uppnå.

 

För mer information om den kliniska forskningen bakom Alpha-Stim, se här

Referenser

  1. Barclay TH, Barclay RD. A clinical Trial of cranial electrotherapy stimulation for anxiety and comorbid depression. Journal of Affective Disorders. 2014; 164:171-177. Presented at the American Psychological Association National Conference, Honolulu, July 2013.

Kontakt
bottom of page