top of page
Pilt 4.png

Hjälp mot oro/ångest

Du är inte ensam, var femte person rapporterar symtom på t.ex. oro, stress eller ångest.

Ångest går under många namn – socialt ångestsyndrom, generellt ångestsyndrom och panikångest, för att nämna några. Oavsett benämning kan oro/ångest orsaka besvär i alla delar av ditt liv.

Om du inte har känt dig som dig själv på sistone, vill återfå ditt självförtroende och föredrar en läkemedelsfri behandling, kan Alpha-Stim vara en lösning för dig.

Personer med oro/ångest kan få hjälp med Alpha-Stim® AID. Produkten är CE-märkt och behandlingen är godkänd av FDA i USA.

Ivory bg yellow dot.png

Varför behandla ångest med Alpha-Stim?

Idag är medicinering det vanligaste sättet att behandla psykiska hälsoproblem. Även om läkemedel används i stor utsträckning, är de inte effektiva för många människor, och många vill inte ta läkemedel p.g.a biverkningar. Psykiska hälsoproblem är ett resultat av en kombination av kemiska och elektriska processer i hjärnan. Dessa processer är intrikat sammankopplade och påverkas av både interna och externa faktorer.

 

Behandling med läkemedel bygger på grundtanken att det finns en kemisk process i hjärnan som kan återställas med hjälp av en läkemedelssubstans. Psykiska hälsoproblem, såsom oro/ångest, är inte bara kopplade till kemiska processer utan även till förändringar i den elektriska aktiviteten i det komplexa nätverket av hjärnceller.  

 

Genom att behandla hjärnan med svag elektrisk ström används ”hjärnans eget språk” för att uppnå positiva effekter. Alpha-Stim använder milda elektriska signaler för att förändra de sjukliga aktivitetsmönster som ger psykiatriska symtom. Detta hjälper till att normalisera hjärnans funktion.

Alpha-Stim kan användas i ditt eget hem eller på jobbet. För omgivningen kan det se ut som om du lyssnar på musik med öronsnäckor. Det räcker att använda enheten mellan 20 – 60 minuter om dagen för att behandla oro/ångest. Fördelarna med CES* är kumulativa, varje behandling bygger vidare på den senaste. Med tiden, allteftersom du upplever längre och längre perioder av lindring från ångest, kan du minska behandlingarna till 2-3 gånger per vecka och därefter alltmer sällan och vid behov.

Omfattande säkerhetsdokumentation visar få och lindriga biverkningar. Det finns också betydande vetenskapliga bevis för de resultat du som patient kan uppnå. Tala gärna med din läkare eller sömnspecialist om hur CES*-behandling kan hjälpa till med dina sömnproblem.

För mer information om den kliniska forskningen bakom Alpha-Stim, se här

*CES (Cranial Electrotherapy Stimulation)

Bacground 2.png

Vad är Alpha-Stim?

Alpha-Stim är en CES-behandling som genom en svag rytmiskt växelström i en patenterad vågform behandlar oro/ångest och sömnproblem. Behandlingen utförs enkelt via elektroder som med öronclips placeras på öronsnibbarna. Genom att behandla hjärnan med svag elektrisk ström används ”hjärnans eget språk” för att uppnå positiva effekter. Alpha-Stim använder milda elektriska signaler för att förändra de sjukliga aktivitetsmönster som ger psykiatriska symtom och hjälper till att normalisera hjärnans funktion.

Behandlingen är:

Inte receptbelagd men bör gärna ske i samråd med vårdgivare

Dokumenterat effektiv

Fristående eller kombinerad med annan behandling

Säker, med mycket låg incidens av biverkningar och endast milda sådana

Läkemedelsfri, inte beroendeframkallande och även icke-invasiv

Godkänd av amerikanska FDA

 Enheten är:

Enkel att använda

Kan användas i hemmiljö

CE-märkt

Minskning av oro/ångest

Data 82%.png

83%

Andel som får >50% reduktion av oro/ångest  *1

* Referenser längst ned på sidan

Instruktionsfilmer

Hur man använder Alpha-Stim AID

Alpha-Stim-behandling för oro/ångest, sömnlöshet och
depression.

Kontakt

Referenser

  1. Barclay TH, Barclay RD. A clinical Trial of cranial electrotherapy stimulation for anxiety and comorbid depression. Journal of Affective Disorders. 2014; 164:171-177. Presented at the American Psychological Association National Conference, Honolulu, July 2013.

bottom of page