top of page
Insomnia-133 RT.jpg

Nästan en tredjedel av alla vuxna rapporterar sömnproblem [och 6-10 procent har symtom som är tillräckligt allvarliga för att diagnostiseras med sömnlöshetsstörning].

De flesta vuxna behöver mellan 6 och 8 timmars sömn. Personer med sömnproblem kan ha svårt att somna, sova eller vakna för tidigt och inte kunna somna om. Sömnproblem får människor att känna sig trötta och sakna energi vilket kan störa dagliga aktiviteter och arbetsprestationer.

Personer med sömnproblem kan få hjälp med Alpha-Stim® AID. Det är en CE-märkt och FDA-godkänd medicinteknisk CES produkt som används för att behandla kronisk sömnlöshet och förbättra övergripande sömnkvalitet.
White background curve.png
Pilt 5.png

Hjälp vid sömnproblem

De flesta vuxna behöver mellan 6 och 8 timmars sömn. Personer med sömnproblem kan ha svårt att somna, sova eller vakna för tidigt och inte kunna somna om. Sömnproblem får människor att känna sig trötta och sakna energi vilket kan störa dagliga aktiviteter och arbetsprestationer.

Personer med sömnproblem kan få hjälp med Alpha-Stim® AID. Produkten är CE-märkt och behandlingen godkänd av FDA i USA.

60%

5%

Varför behandla sömnproblem med hjälp av Alpha-Stim?

Alpha-Stim använder en mikroströmsbehandling som betecknas CES (Cranial Electrotherapy Stimulation) för att öka sömntiden, minska sömnstörningar och förbättra den totala sömnkvaliteten.

Genom att behandla hjärnan med svag elektrisk ström används ”hjärnans eget språk” för att uppnå positiva effekter. CES använder milda elektriska signaler för att förändra de sjukliga aktivitetsmönster som kan ge psykiatriska symtom och hjälper till att normalisera hjärnans funktion.

Behandlingen är:

Dokumenterat effektiv

Fristående eller i kombination med annan behandling

Säker, med mycket låg incidens av biverkningar och endast milda sådana

Läkemedelsfri, inte beroendeframkallande och även icke-invasiv

Godkänd av amerikanska FDA

Enheten är:

Enkel att använda

Kan användas i hemmiljö

CE-märkt 

Data drop.png

60%

5%

Bättre sömn: Andelen försökspersoner som betygsätter sin sömnkvalitet som dålig sjönk från 60% till 5% *1

1* Referens längst ned på sidan

Mer sömn: Efter endast fem behandlingar med Alpha-Stim för personer i militärtjänst med sömnlöshet rapporterades en ökning av 43 minuters sömn. 

Undersökningar visar också att patienter mår bättre med Alpha-Stim än med mediciner när det gäller att behandla sömnlöshet.

Ivory bg yellow dot.png

Vad är Alpha-Stim?

Alpha-Stim är en CES-behandling som genom en svag rytmiskt växelström i en patenterad vågform behandlar oro/ångest och sömnproblem. Behandlingen utförs enkelt via elektroder som med öronclips placeras på öronsnibbarna. Genom att behandla hjärnan med svag elektrisk ström används ”hjärnans eget språk” för att uppnå positiva effekter. Alpha-Stim använder milda elektriska signaler för att förändra de sjukliga aktivitetsmönster som ger psykiatriska symtom och hjälper till att normalisera hjärnans funktion.

Alpha-Stim kan användas i ditt eget hem eller på jobbet. För omgivningen kan det se ut som om du lyssnar på musik med öronsnäckor. Det räcker att använda enheten mellan 20 – 60 minuter om dagen för att säkert och snabbt behandla kroniska sömnproblem.

Med tiden kan du minska behandlingarna till varannan dag, sedan till 2-3 gånger per vecka. Alpha-Stim hjälper dig att undvika eller minska behovet av sömnmediciner. Men kan också användas tillsammans med läkemedel om det behövs. Alpha-Stim kan hjälpa din tid i sängen till att vara vilsam, inte stressig.

Omfattande säkerhetsdokumentation visar få och lindriga biverkningar. Det finns också betydande vetenskapliga bevis för de resultat du som patient kan uppnå. Tala gärna med din läkare eller sömnspecialist om hur CES-behandling kan hjälpa till med dina sömnproblem. 

För mer information om den kliniska forskningen bakom Alpha-Stim, se här

Kontakt

 Vetenskapens värld om sömn

Instruktionsfilmer

Hur man använder Alpha-Stim AID

Alpha-Stim-behandling för oro/ångest, sömnlöshet och
depression.

bottom of page